Tennisrackets

51 Producten

Bij de aanschaf van een tennisracket zijn er veel dingen waarop je moet letten. Tennisrackets zijn erg verschillend denk hierbij aan: gewicht, grip en het balanspunt. Wat past bijvoorbeeld bij jouw speelstijl.De beste maat voor een tennisracket is afhankelijk van je lichaamsbouw, speelstijl en vaardigheidsniveau. Over het algemeen geldt dat een racket met een grotere bladgrootte (tussen 97 en 110 vierkante inch) meer vergevingsgezindheid biedt en gemakkelijker te gebruiken is voor beginners. Gevorderde spelers geven vaak de voorkeur aan een racket met een kleiner blad (tussen 90 en 97 vierkante inch) voor meer controle.
Tennisrackets zijn meestal gemaakt van grafiet, aluminium, titanium of een combinatie van deze materialen. Grafiet is het meest populaire materiaal vanwege de lichte gewicht en de stijfheid, waardoor spelers meer controle en kracht hebben. Aluminium is zwaarder en minder stijf dan grafiet, wat het een goede optie maakt voor beginners of recreatieve spelers die meer vergevingsgezindheid nodig hebben.
De juiste spanning voor je tennisracket is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en speelstijl. Over het algemeen geldt dat een hogere spanning meer controle biedt, terwijl een lagere spanning meer power biedt. Als vuistregel geldt dat de spanning tussen de 50 en 70 pond moet liggen. Je kunt de spanning van je tennisracket laten controleren en aanpassen door een professionele bespanner.
De keuze tussen synthetische en natuurlijke snaren voor je tennisracket is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en speelstijl. Synthetische snaren zijn duurzamer en bieden meer controle, terwijl natuurlijke darmen snaren meer power bieden en beter aanvoelen. Natuurlijke snaren zijn echter duurder en minder duurzaam dan synthetische snaren.
Het vervangen van je tennisracket is afhankelijk van de frequentie en intensiteit van het gebruik, evenals de leeftijd en kwaliteit van het racket. Over het algemeen wordt aanbevolen om je racket elke twee tot drie jaar te vervangen of vaker als het zichtbaar beschadigd is. Je kunt ook overwegen om je racket te vervangen als je merkt dat je prestaties verslechteren, omdat het misschien niet meer geschikt is voor je speelstijl of niveau.

Ben je op zoek naar het juiste tennisracket? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het beste tennisracket is immers voor iedereen anders. Een aantal factoren die een rol spelen in je keuze zijn onder andere het type swing, oftewel de wendbaarheid van het racket, het bladformaat en de framelengte. Ben je een beginnende of recreatieve tennisser? Kies dan voor een lichtgewicht racket met een groot bladformaat.

Voordelen tennisracket

Enkele voordelen van een tennisracket zijn:

 1. Kracht en precisie: een tennisracket is ontworpen om kracht en precisie aan je tennisbal te geven. De grootte van het racketblad en de spanning van de snaren bepalen de kracht en precisie van je slagen.
 2. Comfort: een goed tennisracket is gemaakt van materialen die comfort bieden tijdens het spelen en zorgen voor minder belasting op je arm en schouder.
 3. Controle: een tennisracket geeft je controle over de bal en helpt je om de bal precies daar te plaatsen waar je hem wilt hebben.
 4. Spin: de snaren op het racket zijn ontworpen om spin aan de bal te geven. Dit helpt je om de bal met meer precisie en kracht te slaan.
 5. Duurzaamheid: een goed tennisracket gaat lang mee en kan vele seizoenen meegaan, mits je er goed voor zorgt.
 6. Geschikt voor verschillende niveaus: er zijn tennisrackets verkrijgbaar voor spelers van alle niveaus, van beginners tot professionele spelers.

Type tennisrackets

Er zijn verschillende soorten tennisrackets die geschikt zijn voor verschillende niveaus en speelstijlen. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

 1. Power rackets: Dit type racket is ontworpen om extra kracht te genereren en is geschikt voor spelers die op zoek zijn naar meer kracht in hun slagen.
 2. Control rackets: Deze rackets hebben meer controle en zijn geschikt voor spelers die hun slagen willen richten en precisie willen hebben in hun spel.
 3. Tussenmaat rackets: Deze rackets zijn geschikt voor tennissers die een mix van kracht en controle zoeken. Ze zijn ook lichter in gewicht dan power rackets.
 4. Prestige rackets: Dit zijn de high-end rackets die worden gebruikt door professionele tennissers. Ze zijn ontworpen om maximale controle en precisie te bieden.
 5. Game improvement rackets: Deze rackets zijn ontworpen om beginners en recreatieve tennissers te helpen bij het verbeteren van hun spel. Ze zijn vaak lichter en hebben een grotere sweet spot om het raken van de bal te vergemakkelijken.
 6. Hybride rackets: Deze rackets combineren de kenmerken van power- en controle-rackets om spelers een combinatie van kracht en precisie te bieden. Ze zijn populair bij gevorderde spelers die hun spel willen verbeteren.

Kenmerken tennisracket

Er zijn verschillende kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van een tennisracket, zoals:

 1. Gewicht: het gewicht van het racket kan invloed hebben op de slagkracht en controle. Een zwaarder racket kan meer kracht genereren, terwijl een lichter racket meer controle kan bieden.
 2. Balans: de balans van het racket heeft invloed op de wendbaarheid en het gevoel van het racket. Een racket kan een kopzware, neutrale of handlichte balans hebben.
 3. Bladgrootte: de grootte van het racketblad kan invloed hebben op de slagkracht en controle. Een groter blad kan meer slagkracht bieden, terwijl een kleiner blad meer controle kan bieden.
 4. Bespanpatroon: het bespanpatroon bepaalt hoe de snaren van het racket zijn geplaatst en kan invloed hebben op de spin en controle van de bal.
 5. Materiaal: het materiaal waarvan het racket is gemaakt kan invloed hebben op de stijfheid en demping van het racket. Veel gebruikte materialen zijn grafiet, carbon en aluminium.
 6. Gripmaat: de gripmaat van het racket is belangrijk voor een goede grip en controle. Een te grote of te kleine grip kan leiden tot ongemak en blessures.
 7. Merk en model: elk merk en model heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, dus het kan helpen om verschillende rackets uit te proberen om te zien wat het beste bij jouw speelstijl past.